e mërkurë, 13 qershor 2007

Ensimmäinen päivä - perillä ollaan!

Tiistaina aamulla starttasimme Järvenpäästä bussilla kohti Riihoa. Perille päästyämme meitä vastaan riensi Riiho I -riparin iloinen ja riehakas joukko. Ennen kuin ehdimme edes majoittautua tai tutustua paikkoihin, saimme heiltä vauhdikkaan tervetulotoivotuksen. Kyseessä oli Nooan arkki -niminen varsin hupaisa laululeikki. Riparilaiset loikkivat ja taputtivat laulun tahtiin, ja me tulokkaat vain ihmettelimme suu auki. Joku totesikin, että "jos mä loikin tuolleen, kun täältä lähden, niin voi hyvää päivää".

Pian shownumeron jälkeen pääsimme kotiutumaan kukin omiin kämppiimme. Asutamme kolmea eri rakennusta. Tytöistä suurin osa majailee päärakennuksen yhteydessä sijaitsevassa "Karhunpesässä". Osa heistä majoittuu myös lähellä järvenrantaa sijaitsevassa rakennuksessa isosten ja Marjaanan sekä Katjan kanssa. Pojat puolestaan majailevat päärakennuksen yläkerrassa. Osa heistä asustaa myös ulkorakennuksen yhteydessä sijaitsevassa "Sudenpesässä".

Sitten pääsimmekin itse asiaan: ketäs me oikein olemme? Erjan johdolla koko sakki askarteli itsestään kertovia taideteoksia. Lehdistä leikeltiin kuvia, jotka koettiin jotenkin läheisiksi tai itseen liittyviksi. Sen lisäksi paljastettiin joitakin omista mielenkiinnonkohteista.
Jumalanpalveluksen maailmaan tutustuimme laittamalla "kädet multaan". Jokainen kuudesta ryhmästä sai isosen johdolla suunnitella yhden osan seuraavan päivän jumalanpalvelukseen.
Päivän aikana myös tutustuimme alueeseen, uintimahdollisuuksiin, urheiluvälineisiin ja -kenttiin sekä tietenkin Riihon isäntäpariin, Tuomoon ja Anriin.
Iltaohjelma oli isosten toimesta varsin riemastuttava. Ja kuinka ollakaan, jotenkin kummasti moni löysi lukuisten tutustumisleikkien jälkeen itsensä loikkimasta Nooan arkki -leikin tahtiin. :)
Me käytämme leirillämme ahkerasti oppimispäiväkirjaa, johon kirjaamme joka päivä tunnelmia. Tuo kirjanen myös korvaa ns. riparikokeen, ja saammekin vaihtaa ajatuksia joka päivä kirjan välityksellä. Kyseessä on tunnelmia, syntyneitä ajatuksia ja kokemuksia punnitseva Löytöretki-niminen kirja, jota riparilaiset täyttävät kukin tunnelmiensa mukaan. Ensimmäisestä päivästä oli monenlaista sanottavaa. Moni kertoi jo oppineensa itsestään melko merkittäviä asioita; todettiin, että löytyi yllättävää rohkeutta ja sosiaalisuutta. Joku totesi myös, että taisi olla ennakkoluuloinen, kun luuli, että riparilla on tylsää.
Ja kuuluipa päivän saldoon pari hajonnutta pingispalloakin!
Ilta päättyi isosten laulamaan unilauluun.

"Kiitos, kun saan tässä olla.
Kiitos, kun saan levähtää.
Kiitos, kun saan voimaa jolla
opetella elämää."






Kuvissa pari väläystä kämpistämme sekä taideteoksista, joita oma persoonamme mielessämme kokosimme.

1 koment:

Hyötykasvi tha...

Hei teille kaikille,

Mukavia tekstejä ja kivoja kuvia olette saaneet sivuille. Oli antoisaa lukea, tuli omat rippikoulumuistot mieleen. Ja kun sain kotiin tekstiviestin, että pingispallot menevät helposti rikki, kommentoinkin jo takaisin, että meidän leirillä särkyivät mailatkin : ) Mukavaa loppuaikaa ja nauttikaa Suomen kesästä, yhdessäolosta ja nuoruudesta.