e martë, 29 maj 2007

Tähän mennessä tapahtunutta (ja pari sanaa tulevasta)

Rippikoulumme on ollut melkoisen pitkä prosessi. Aloitimme oikeastaan pakkasten vielä paukkuessa; silloin teidät kaikki valittiin tälle riparille. Sen jälkeen olemme kevään mittaan tavanneet toisiamme useaan otteeseen. Vähitellen alkavat mieliin painua myös toinen toistemme nimet. Kevät on kaiken kaikkiaan sujunut mallikkaasti ja leppoisasti. On ollut hyvä aloittaa yhteistä matkaa.

Tapasimme ihan ensimmäistä kertaa 8.3. Vanhankirkon salissa. Jännitystä oli tietenkin ilmassa ja jokainen meistä katseli ympärilleen uteliaana. "Tällä porukalla sitä sitten mennään!" Illan aikana ehdimme muodostaa kotiosoitteidemme perusteella Järvenpään kartan, vastata kukin yhteen leikkimieliseen kysymykseen, käydä läpi kevättä koskevia käytännön asioita ja tutustua kotikirkkoon.

Kevään aikana olemme myös yhdessä tutustuneet Järvenpään jumalanpalveluselämään. Messussa olemme olleet 11.3., 6.5. ja 20.5.

Dille-päivä 21.4. johdatti meidät tutustumaan seurakunnan diakonia- ja lähetystyöhön. Taskunpohjalle jäi monta asiaa. Diakoniasta opimme sen, että se tarkoittaa ihmisten kokonaisvaltaista auttamista; sitä, että me kristityt voimme kaikissa tilanteissa katsahtaa vieruskaverin puoleen ja auttaa tarvittaessa. Diakonia viittaa myös seurakunnassa tehtävään diakoniatyöhön. Seurakunnissa Kristuksen antaman esimerkin ja haasteen mukaisesti pyritään koko ihminen huomioiden auttamaan kaikkia, eritoten heitä, joita kukaan muu ei enää auta. Lähetystyöhönkin saimme tutustua. Seurakuntamme kesänuoristotyöntekijänä ahertava Mari kertoi omista kokemuksistaan Afrikassa avustustyössä. Reppuun vietäväksi saimme lähetystyön kolme periaatetta:
1. Jumala rakastaa jokaista ihmistä jokaisessa maassa.
2. Lähetystyö tarkoittaa kaikkea sitä auttamista, opettamista ja tukemista, hoitamista ja rakentamista, jota seurakunnat ja kristityt tekevät maailman eri kolkissa.
3. Jokainen ihminen on samanarvoinen ja ansaitsee saman avun.

Kirkon musiikkimaailmaan olemme tutustuneet Riparikarusellissa, jossa seurakuntamme kanttorit opastivat meidät urkumusiikin ja nuorten veisujen sävelten pariin. Ykkösuutisessa puolestaan saimme kuulla gospelbändiä nimeltä Gospel Covertajat. Kolmen miehen kokoonpano osoitti, että kirkollista musiikkia löytyy moneen menoon.

Vanhempien kanssa kokoonnuimme 19.4. vapaamuotoiseen vanhempainiltaan, omien rippikoulumuistojen, Riiho II -leirin käytäntöihin tutustumisen ja musiikinkin parissa.

Viimeinen tapaamiskertamme ennen leiriä on ylihuomenna, torstaina 31.5. klo 17. Silloin teemme viimeisen silauksen lähtövalmisteluihin kohti Riihoa.

Leirijaksommehan on 12.4.-20.6. mittainen. Konfirmaatioharjoituksiin kokoonnumme perjantaina 29.6. klo 10. Tuolloin meistä otetaan myös yhteinen rippikouluvalokuva.

Itse suuri hetki, konfirmaatio, koittaa 30.6. klo 16. Konfirmaatioon perheesi ja kummisi ovat lämpimästi tervetulleita.

Muistatkin varmasti, että kaikki kevään tapaamiskerrat ovat tärkeä osa rippikouluasi. Mikäli jokin tapaaminen on jäänyt välistä, olet voinut korvata sen ohjaajilta saamiesi ohjeiden mukaan. Kun lähdemme leirille, voit hypätä leiribussiin "riparipassisi" merkintöjen turvin. Mikäli esimerkiksi jokin messukäynti on jäänyt välistä, voit korvata sen jompana kumpana sunnuntaina ennen ripariamme menemällä messuun klo 10. Muistathan pyytää messun jälkeen merkinnän "passiisi"!

Nuk ka komente: